Barokke gesneden en vergulde tafel ca. 1700

In opdracht van een privéverzamelaar is een Barokke tafel (ca. 1700) volledig gerestaureerd. De restauratiebehandeling behelsde zowel het onderzoek naar de nog bestaande fragmenten en de samenstelling van de onderdelen, als het herstel van het snijwerk. Hierbij werden alle afgebroken onderdelen uitgetekend en in kaart gebracht. Middels deze tekening kon achterhaald worden hoe het vooraanzicht van het meubel eruit had gezien. Vervolgens is het centrale element met de twee engelenhoofdjes en alle nog bestaande fragmenten terug aan het meubel verlijmd. Het ontbrekende snijwerk in de vorm van takjes, bladomslagen en bloemknopjes werden uitgetekend, nieuw gesneden, verguld en gepatineerd. De kleinere afgebroken delen waaronder de hoofd- en de zijbloemen, de bustes, de vleugels en de onderkant van de poten werden ook gefixeerd, bijgesneden en verguld.