Dreifaltigkeitskirche interieur te Speyer, Rheinland-Pfalz, 1717.

De Dreifaltigkeitskirche ofwel de Heilige-Drievuldigheidskerk is een laat Barokke, protestantse parochiekerk gelegen in het zuidwesten van Duitsland in de deelstaat Rijnland-Palts. De bouw van de Lutherse kerk werd voltooid in 1717. In 1817, 200 jaar na de reformatie verenigde zich hier de lutheraren en gereformeerden. Het ontwerp van de kerk is gebaseerd op de Katharinakirche in Frankfurt (zie onderstaande afbeeldingen). De 20 scènes die de plafondschilderingen weergeven, komen uit de beeldenbijbel van Matthäus Merian met zowel verhalen uit het oude testament (OT) als het nieuwe testament (NT). De schilderijen aan de voorzijde van de galerij geven ook beide scènes rondom weer (1ste verdieping NT & 2de verdieping OT).

In het kader van de restauratie werden de werkzaamheden van het polychrome houtwerk aan de westzijde van de kerk, voor zowel de galerij als de plafondschilderingen toegewezen aan de Duitse firma Wibbeke Denkmalpflege. In onder aanneming heeft Peters Houtrestauratie in juli en augustus 2018 meegewerkt aan de restauraties. Voor de geschilderde houten panelen zijn er vullingen gemaakt met balsahout en op kleur gebracht met retouches. Daarnaast werden de constructies en de losgekomen onderdelen hersteld en vastgezet. Verder is het ontbrekende lijstwerk opnieuw handmatig geprofileerd en in het houtwerk bevestigd en op kleur gebracht. De restauratie van het interieur wordt in oktober 2018 opgeleverd waarna de gehele kerk weer in gebruik zal worden genomen.