Moderne klokornamenten 20ste- eeuw

In opdracht van een particuliere klant zijn er 4 hoekornamenten en 1 hoofdornament van een klokje 1 op 1 in eikenhout uitgesneden, gekleurd en afgewerkt. De niet-originele, bronzine geverfde ornamenten, van gips zijn hierbij afgenomen en vervangen. Voor het kopiëren van de ornamenten zijn als eerst de aanzichten 1:1 op transparant papier opgetekend. Deze werktekening vormde de basis voor het overbrengen van de contouren op het hout. Eenmaal overgezet werden de buitencontouren uitgezaagd en verlijmd op een drager met warme lijm. Hieruit volgend zijn de ornamenten aangehakt, gedetailleerd en afgesneden. Voor de afwerking zijn de ornamenten gebeitst met waterbeits (notenklonten), schellak en was. Als laatst werden de ornamenten aan de constructie verlijmd in de juiste positie. 

VOOR