Victor Horta, interieur Wolferswinkel in de Koninklijke Musea voor Kunst en Geschiedenis (KMKG), 1912.

In samenwerking met IPARC en DENYS en op basis van de voorstudie vanuit het KIK-IRPA, is er gewerkt aan de restauratie van het winkelinterieur van de Wolfers Frères. Voor deze juweliersfamilie heeft Victor Horta (art nouveau-achitect) in 1912 een volledig winkelinterieur ontworpen. Het art nouveau interieur in Brussel was voorzien van elegante vitrinekasten en toonbanken bestaande uit verguld brons en gepolitoerd mahoniehout. De doelstelling van de restauratie was het in ere herstellen van de oorspronkelijke winkelruimte in de museumzaal in het KMKG te Brussel. Het uiterlijk met daarin de ontbrekende elementen, de afwerking, het hang – en sluitwerk en de oorspronkelijke indeling werd onder handen genomen. Peters Houtrestauratie heeft hierbij geholpen met zowel de af- als de opbouw en de constructiewerken. In de nu nieuwe museumzaal zijn alle topstukken vanuit de Art-Nouveau en Art-Deco periode te bewonderen.

De heropening van de Wolfserwinkel vindt plaats op 29 november 2017 aan het KMKG in Brussel. Voor meer informatie zie deze link.