Oplevering 17de-eeuwse schilderijen uit het oude stadhuis van Harderwijk.

In samenwerking met het SRAL en de gemeente Harderwijk is de unieke raadszaal met het goudleerbehang, rijk gesneden schoorsteen en plafond en plafondschildering weer in volle glorie hersteld. De elf schilderijen die behoren tot de collectie van het oude Stadhuis mochten hierbij niet achterblijven en werden door Jitske van Groenland Kunstrestauraties behandeld.

Negen van de schilderijen verkregen een ‘actieve conservering’ waarbij de behandeling gericht was op het bewaren van de schilderijen in de tegenwoordige staat. Bij drie van de schilderijen was een restauratie noodzakelijk waarbij het haardscherm met bloemstilleven terug moest worden gebracht naar diens oorspronkelijke vorm. Met behulp van Peters Houtrestauratie is het haardscherm in juni 2020, terug gekeerd op diens oorspronkelijke plek in de haard van de raadzaal waarmee de restauratie van het Stadhuis werd voltooid. Daarnaast heeft Peters Houtrestauratie meegewerkt met de restauratie van het lijstwerk, het vervaardigen van de opslagkisten, transport en het terug plaatsen van de schilderijen. 

Post navigation